Mε γκολ από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού σε μια μπαλιά που βγήκε στον κενό χώρο, από αριστερά στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Κούτσις πάτησε περιοχή και από πολύ πλάγια θέση, κατόρθωσε να νικήσει τον Μπέλετς, που δεν έκλεισε καλά τη γωνία του, έκλεισε τα πόδια του και η μπάλα κατέληξε στο απέναντι πλαϊνό δίχτα για να πάρει προβάδισμα η Τσέλιε με 1-0.
Στο 24ο λεπτό ο Χιμένεθ έκανε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Δώνη, για να περάσει στη θέση του ο Μαρκίνιος. Ο Τσεμπάκ στο 27' είχε την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Νέμανιτς να σώζει πάνω στη γραμμή, αλλά έξι λεπτά αργότερα η κυπριακή ομάδα βρήκε τον δρόμο για τη ισοφάριση, με τον Ντράζιτς να περνάει από δεξιά παράλληλη πάσα στον Αμπάνια, που με τσίμπημα από την μικρή περιοχή έφερε το σκορ στα ίσα.
Στην επανάληψη η Τσέλιε ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ ξανά στο 59o λεπτό, αφού ο Ντβάλι υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Σέσλαρ. Ο Κούτσις εκτέλεσε στην δεξιά γωνία του Μπέλετς που απέκρουσε και στην επαναφορά ο εκτελεστής πήρε το ριμπάουντ για το 2-1. Ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ πήρε ένα αποτέλεσμα που του δίνει πολύ καλές προϋποθέσεις για τη ρεβάνς, με κεφαλιά του Λαϊφη στο 70o λεπτό, μετά από εκτέλεση του Τεχέρα από αριστερά. Παρά την αποβολή του Ντβάλι, ο ΑΠΟΕΛ κράτησε την ισοπαλία μέχρι τέλους.
Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Γιαγκολόνια που επικράτησε 3-1 της Μπάτσκα Τόπολα εκτός έδρας και σχεδόν καθάρισε από το πρώτο ματς την πρόκριση. Η γηπεδούχος προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ του Εμπουνγκού στο 28ο λεπτό, για να έρθει η ισοφάριση με τον Χέσους Ιμάζ στο 31ο με ένα αριστερό πλασέ για την ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος το ματς έμεινε σε αυτό το σκορ μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81' o Πουλουλού με ένα δυνατό αριστερό σουτ στη γωνία, έκανε το 1-2, για να έρθει άλλο ένα από τον Χέσους Ιμάζ, μετά από λάθος γύρισμα για το τελικό 3-1 υπέρ των Πολωνών.
Στο ματς της Μόλντε με την Σάμροκ, οι Ιρλανδοί πήραν το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 42o λεπτό, με τον Βάλντεμαρ Λουντ να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα. Από ένα ακόμα λάθος τον Νορβηγών, ο Μάικλ Νούναν στο 57' με προβολή, έκανε το 0-1, για να δώσει προβάδισμα στους Ιρλανδούς ενόψει ρεβάνς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους των playoffs:
Μπάτσκα Τόπολα-Γιαγκελόνια 1-3
(28' Μπουνγκού - 31'/88' Ιμάθ, 81' Πουλούλου)
Μόλντε-Σάμροκ Ρούβερς 0-1
(57' Νούναν)
Τσέλιε-ΑΠΟΕΛ 2-2
(2'/5' Κούτσις -33' Αμπάνια, 70' Λαΐφης)
Κοπεγχάγη-Χάιντενχαϊμ 1-2
(45'+1' Λάρσον - 59' Κέλερ. 85' Σιρσλέμπεν)
Μπόρατς-Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1-0
(91' Όγκρινετς)
Γάνδη-Ρεάλ Μπέτις 0-3
(47' Άντονι, 71' Μπακαμπού, 84' Αλτιμίρα)
Ομόνοια-Πάφος 1-1
(51' Σεμέδο - 84' Όρσιτς)
Διαβάστε Επίσης
Νικολογιάννης: «Ασόβαρος Παναθηναϊκός, τρομερό πισωγύρισμα το αποψινό - Μόνο στους οπαδούς αξίζουν συγχαρητήρια»! «Πάγωσε» στο Ελσίνκι, γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά ο… κανονικός Παναθηναϊκός περνάει στο ΟΑΚΑ! Υπέροχη κίνηση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού: Έδωσαν τα φούτερ τους στα παιδιά που τους συνόδευσαν λόγω της παγωνιάςΑκολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.